Reklam
Reklam

Илхан Андай: Местан бе махнат заради „цялостно творчество”

„Отстраняването на Лютви Местан от лидерската позиция в ДПС не е само въз основа на прочетената от него декларация в защита на Турция в спора й с Русия. Много отдавна, преди две години, той вече бе получил „жълт картон"

Илхан Андай: Местан бе махнат заради „цялостно творчество”
Bu içerik 3333 kez okundu.
Reklam
„Отстраняването на Лютви Местан от лидерската позиция в ДПС не е само въз основа на прочетената от него декларация в защита на Турция в спора й с Русия. Много отдавна, преди две години, той вече бе получил „жълт картон" за несъобразяването си с мнението на останалите хора от ръководството на партията, така че отстраняването му е за „цялостно творчество".
Това каза в студиото на „Лице в лице" по bTV собственикът и главен редактор на сайта 24rodopi.com Илхан Андай, като новината бе разпространена от Блиц и други информационни агенции. По думите му, на хоризонта има сблъсък Доган-Ердоган, а останалите са като малки фигурки на този фон. „От подобен конфликт няма как да няма жертви", допълни Андай.
„Още на онази конференция на ДПС, когато бе нападнат Ахмед Доган, той, в доклада си, нападна с остри изрази Ердоган и неговата политика. Затова на събитието нямаше официален представител на Анкара", посочи журналистът.
От четири месеца Касим Дал се е мъчил да влезе при Ахмед Давутоглу, но той не го е приел, съобщи още Андай. „Силата на Местан е в изселниците в Турция, четиримата техни ръководители бяха на среща с него и вероятно ще го подкрепят. Това са около 40 000 гласа", смята журналистът и допълни, че дори това няма да му осигури на този етап 4%, за да влезе в парламента.
24rodopi.com 
 
 
 Error24  
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HÖH’ün 29. kuruluşu vesilesiyle Mustafa Karadayı’nın kutlama mesajı
HÖH’ün 29. kuruluşu vesilesiyle Mustafa Karadayı’nın kutlama mesajı
Yalova Belediye Başkanından Karadayı'ya Atatürk portresi
Yalova Belediye Başkanından Karadayı'ya Atatürk portresi