SİYASET
Giriş Tarihi : 24-10-2019 16:23

Илкнур Кязим, кандидат за кмет на община Момчилград от ДПС: Ще бъда кмет, който ще даде всичко от себе си, за да бъдат доволни жителите на общината

Един от приоритетите на управленската ни програма са младите хора. Имам много идеи за тях как да бъдат подпомогнати, та да могат тук да изградят успешна кариера

Илкнур Кязим, кандидат за кмет на община Момчилград от ДПС: Ще бъда кмет, който ще даде всичко от себе си, за да бъдат доволни  жителите на общината
В листата ни ще откриете доказани експерти –  юристи, финансисти, архитектки, медици, педагози. Активни и свободомислещи хора с обща мечта – да превърнат  Момчилград в по-добро място за живеене

Интервюто взе: Коста ИВАНОВ

-Госпожо Кязим, кое Ви мотивира да се кандидатирате за кмет на община Момчилград? Вие сте сравнително неизвестна в политическите среди. Как бихте се представили пред онези, които не Ви познават?

-Мога да твърдя, че имам достатъчно солиден опит в местната политика. Имах възможността да работя три мандата в Общинския съвет на Момчилград. Това време ми беше достатъчно, за да разбера и усетя основните проблеми на хората от общината. Има схващане, че политиката е мъжко поприще, но това въобще не означава, че жените нямат място в нея. И може би една от причините да се кандидатирам бе именно тази – защо една жена да не се справи толкова достойно колкото един мъж?

В нашето общество е прието жената да не излиза много напред. Но ние имаме друг поглед върху нещата. Не трябва да се изключва майчинският ни инстинкт, който е много силен. И когато той се използва, преплитайки се с политика, житейски опит и професионализъм, като резултат може да се получи едно управление, което да оправдае очакванията на нашите избиратели. Аз мисля, че мога да постигна това. Как бих могла да се представя? Аз съм майка, която обича много децата си; жена, за която семейството е над всичко; верен приятел, за когото няма значение етносът, религията и партийната принадлежност. Ще бъда кмет, който е готов да даде всичко от себе си, за да бъдат жителите на общината доволни и човек, за когото ДПС е кауза.

Вярвам, че когато се работи със стабилен екип и когато има подкрепата на една силна партия като ДПС, поставените цели много бързо ще се превърнат в реалност.

-Момчилград е особен град – бил е  най-големият град, а и център е бил на Източните Родопи  – но днес е вторият по големина и е близо до бързоразрастващия се областен център. Това вероятно е плюс, но и минус за населението. Как бихте запазили и развили самостоятелно града и общината в тези условия, когато големите градски центрове „засмукват“ с  предимства младите хора. Имате ли програма за развитието на града и региона? Каква е тя?

-Винаги съм твърдяла, че Момчилград е изключително красив град. Има си своята неповторима атмосфера, която нито един голям градски център не може да „засмуче“. Момчилградчанинът е горд, обича града си и не би позволил някой да отнеме и частица от него.

Един от приоритетите на управленската ни програма са младите хора. Имам много идеи за тяхната реализация в нашата община. Естествено, че няма как да бъдат задържани всички, но тези, които твърдо решат да останат тук, ще бъдат подпомогнати да изградят една успешна кариера. Има много предприятия, които се нуждаят от кадри. Има много програми, по които младите хора могат да придобият допълнителни професионални умения. Аз не обичам да говоря предварително за моята управленска програма. Предпочитам хората да видят резултатите от нейната реализация. Но едно е сигурно – младите хора са един от приоритетите ми и със сигурност мога да твърдя, че Момчилград няма да позволи да отнеме младия й потенциал.

Идвате от социалната сфера и познавате до болка проблемите на хората. Има ли нещо специфично в бъдещата Ви управленска програма, тя доразвива ли каузата, за която сте се борили?

Да, идвам от социалната сфера. От шест години работя като главен експерт в Дирекция „Бюро по труда“ в Момчилград. При нас идват хора, които искат по някакъв начин да се реализират на пазара на труда. И нашата задача е да им помогнем. Мога смело да твърдя, че със съдействието на Дирекцията много хора са намерили своята нова или първа работа, придобили са професионална квалификация или са се реализирали в чужбина. Има много програми, по които община Момчилград може да бъде партньор с осигуряване на работни места. И след като има такива възможности, защо да не се възползваме? Естествено, че ще работя с пълни сили в тази насока. По отношението към уязвимите групи в нашето общество се съди за това дали едно управление, независимо на централно или местно ниво, е било успешно. Аз искам, ако бъда избрана за кмет на община Момчилград, да бъда един успешен кмет и ще впрегна целия си професионален опит и заедно с моя екип ще направим така, че да помогнем колкото се може на повече хора да намерят препитание и в същото време да бъдат доволни. Това е наш дълг.

 –Разкажете ни повече за предизборната кампания и защо момчилградчани да гласуват за Вас и за кандидатите за общински съветници от ДПС?

-Бих искала да благодаря на всички момчилградчани за изключително активното им участие по време на предизборните ни срещи във всички населени места. През тази кампания основно акцентирахме върху диалога с нашите избиратели. Още в началото си поставихме за цел да чуем проблемите на всички жители на общината, да достигнем до най-отдалечената къща и махала, да докоснем душата на всички наши съграждани.

За листата ни, която съдържа имената на  29 достойни личности, с убеденост мога да заявя, че в нея ще откриете сплавта между младостта и опита, експертиза и енергия за работа. В листата ни ще откриете доказани експерти, юристи, финансисти, архитекти, медици, педагози. Изключително активни и свободомислещи хора с обща мечта – да превърнат  Момчилград в по-добро място за живеене.

Всеки един от тях обича Момчилград и съм убедена, че ще бъдат много активни в дейността на новия Общински съвет, ще внасят предложения и ще взимат решения, които да бъдат от полза на всички жители. Целта на всеки един от тях, а и на екипа ни в общинската администрация ще бъде да включим свободните и активни граждани във вземането на решенията и в контрола на изпълнението на тези решения.

Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление!

kaynak

http://www.novjivot.info/

AdminAdmin