YEREL
Giriş Tarihi : 27-10-2023 17:35

Незаконно притежавано оръжие, наркотик и антични монети са били иззети при претърсване вчера в къща и постройки в село Груево,

Незаконно притежавано оръжие, наркотик и антични монети са били иззети при претърсване вчера в къща и постройки в село Груево,

Незаконно притежавано оръжие, наркотик и антични монети са били иззети при претърсване вчера в къща и постройки в село Груево, обитавани от 56-годишен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

 

Мъжът бе задържан на 25 октомври в село Чорбаджийско в момент, когато поставял в тайник кокаин. Вчера в процесуалните действия са участвали полицейски служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, Районните управления в Кирково и Момчилград. В постройките са били намерени и иззети 10 пликчета бяло прахообразно вещество с общо тегло около 20 грама. При извършен тест субстанцията реагирала на кокаин. Открити са още: незаконно притежавани малокалибрена пушка и 29 патрона, 25 монети с антична стойност, везна, голяма сума в левове и валута.

56-годишният жител на областта е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа и е преместен в сектор „Арести“ на ОС „Изпълнение на наказанията“. Работата по изясняване на случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство в РУ-Кирково.

Kaynak: 24rodopi.com/Криминале

AdminAdmin