SİYASET
Giriş Tarihi : 22-02-2021 16:38

Посолството на САЩ и община Момчилград

Посолството на САЩ и община Момчилград обсъдиха съвместни инициативи Идеи за съвместни инициативи на посолството на САЩ у нас и община Момчилград бяха отбъдени между американския посланик Н. Пр.

Посолството на САЩ и община Момчилград
Haberin Videosu : Amerika’nın Sofya Büyükelçisi ‘Türkçe biliyor musunuz’ sorusuna ne dedi?

Посолството на САЩ и община Момчилград обсъдиха съвместни инициативи
Идеи за съвместни инициативи на посолството на САЩ у нас и община Момчилград бяха отбъдени между американския посланик Н. Пр. Херо Мустафа и кметът Илкнур Кязим по време на срещата им. Тя се проведе в рамките на посещението на дипломата в област Кърджали.
"Щастлива и горда съм да се запозная с жена-кмет. Момчилград е забележителен град, надяваме се това наше посещение да създаде нови приятелски отношения и партньорски връзки", заяви американският посланик.
Илкнур Кязим разказа, че в Момчилград живеят в разбирателство представители на различни етноси и религии, които заедно отбелязват празниците си.
По време на срещата възникна идеята американски музиканти да се включат в културната програма, посветена на Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми".
Н. Пр. Херо Мустафа заяви, че ако противоепидемичните мерки позволяват е съвсем реално това да се случи, след като срещата се провежда през месец юли, когато се отбелязва и националния празник на САЩ. По този повод традиционно в България гостуват американски музиканти.
Общинският кмет сподели желанието на екипа си да бъде възстановено лятното кино в Момчилград и предложи след като това стане в него ежегодно да се организира седмица на американското кино. Илкнур Казим и посланик Мустафа обсъдиха реализацията на друга идея - побратимяването на Момчилград с американска община.

Kaynak: Община Момчилград | Facebook

Haberin Galerisi : ABD’nin Bulgaristan Büyükelçisi Herro Mustafa & iLknur Kazim
AdminAdmin